Untitled Document

Stalverlichting - melken van licht!

Stalverlichting
In veel stallen zit voldoende werklicht, maar er onvoldoende licht(lux) waar dieren iets mee kunnen. Dit in het kader van productiestijging en gezondheid. Als u gaat bouwen of renoveren kunt u de inzet van productief licht direct oppakken.
De resultaten van het geven van extra licht zijn verrassend goed. Vooral de vitaliteit van de koeien gaat sterk vooruit zodat de productie hoger wordt. Voldoende licht zorgt voor een betere vruchtbaarheid. En natuurlijk werkt het prettig.
Bij H&D advies bieden wij diverse soorten (stal)verlichting aan in verschillende prijsklassen.

Project juni 2018: zuinige LED-verlichting in nieuwe melkstal.


Grote lampen.
Heeft u een hoge stal en wilt u veel licht plaats dan grote lampen: 250 of 400 watt. Geel licht is zuiniger dan wit licht

Zuinige LED verlichting.
Wij kunnen u een speciale LED-armatuur aanbieden die in de eerste plaats zeer degelijk is. Deze LED verlichting biedt een besparing van 60% op uw energierekening in vergelijking tot TL verlichting.
Het armatuur is speciaal uitgekozen voor boerenstallen ivm de lichtopbrengst en de degelijkheid. Verder een armatuur die heel veel licht geeft en heel erg zuinig is.
Het is de Mercedes onder de LED armaturen en vooral in lagere stallen vaak de beste oplossing. Echter ook verschillende nieuwbouwstallen worden voorzien van LED.
Bovendien geschikt om mee te nemen in de EIA subsidieregeling. Dat kan een voordeel geven van maximaal 35%

Lichtplan.
Door een lichtplan geeft u aan hoeveel en welke armaturen het beste in uw stal passen. Ook kun je aangeven waar ze moeten hangen. In de praktijk worden hier veel fouten mee gemaakt. H&D advies stelt graag een lichtplan voor u op!

Documenten

[Wat is licht?]
[Meer zicht op licht]
[Melken van licht (1)]
[Melken van licht (2)]

Contact