Untitled Document

Augustus 2019: LG Solar verhoogt vermogens van zonnepanelen met 5 procent!

LG breidt het vermogen van diverse zonnepanelen uit. Voor het zonnepaneel LG NeON 2 gaat het vermogen van 340 naar 350 tot 355 wattpiek en voor het zonnepaneel NeON 2 Black gaat dit van 325 naar 340 wattpiek.

25-11-2018: Subsidieaanvraag verwijdering van asbest uitgeput

 

Wilt u in aanmerking komen voor een subsidie asbestverwijdering? Voorheen waren er twee mogelijkheden: één provinciale regeleing en één landelijke regeling. Beide regelingen zijn tot nader orde uitgeput. Let op: ondanks het uitblijven van subsidiemogelijkheden is het toch interessant om zo snel mogelijk het asbest van uw dak te halen. De kosten voor verwijderen worden snel hoger en de eisen strenger. Ook verzekeraars doen steeds moeilijker als u een dak heeft waar nog asbest op ligt.

Oktober 2018: Plaatsen nieuw dak: Bergleidingweg te Nijverdal

September 2018: Duurzame tuinclub Jipkesbelt.

Voor de leden van de tuinvereniging Jipkesbelt zijn 3 panelen geplaatst die twee accu's vullen. Er is geen netaansluiting is bij de tuintjes. De zelfgeproduceerde groene energie zorgt nu voor verlichting en het laten draaien van een aantal elektrische apparaten.

BTW teruggave op zonnepanelen

 

Er is een pakket gemaakt voor zowel klanten als niet klanten van H&D-advies

Het begint bij u thuis  met het invullen van een document na controle naar de belastingdienst gaat. Daarna nemen we de taken en toezicht van u over.

Wij verzorgen de aanvraag, en later de afmelding, als ondernemer en de btw afdracht. Wij houden voor u toezicht op het proces.

Is het intressant? Ja zeker als u meer dan 150.- euro aan BTW heeft betaald. Globaal bij een investering van meer dan 800.- euro kunt u rendabel aan de teruggaaf actie meedoen.

Meer weten belt u voor informatie: 0548-655840

Asbestverwijdering

 

In Twente en Salland liggen nog heel veel asbest daken. Eigenaren hiervan kunnen vanaf januari 2016 op twee manieren subsidie aanvragen voor asbestverwijdering. Allereerst is er voor ondernemers een provinciale subsidie die er van uitgaat dat zonnepanelen terug geplaatst worden . Daarnaast is er een landelijke regeling die naast de provinciale subsidie aangevraagd kan worden. Deze regeling staat ook open voor particulieren. Interessant ,ook voor mensen die een kleinere schuur in de tuin hebben met asbest platen. Deze subsidieregeling is door het ministerie van Infrastructuur en Milieu in het leven geroepen om de sanering te versnellen, omdat asbestdaken vanaf 2024 verboden zijn. Er geldt een minimum van 35 m². Wel geldt het principe OP = OP. Voor 2016 is een bedrag van € 10 miljoen beschikbaar. Als u ondersteuning voor de subsidie aanvraag wilt belt u 0548-655840

Subsidieregeling energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties

 

De subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties richt zich op sportverenigingen en sportstichtingen. Een aanvraag voor subsidie kan ingediend worden vanaf 4 januari 2016 vanaf 09.00 uur. Deze regeling is gericht op investeringen in energiebesparing en toepassing van duurzame energie ten behoeve van sportaccommodaties. Meer weten over hoogte en aanvraag bel me 0548-655840

 

 

Zonneboiler

 

Warm water met behulp van zonnepanelen. Met een zonneboiler kunt makkelijk en goedkoop warm water produceren. Dat gebruikt u voor verwarming of voor direct gebruik Echter meestal heeft u ‘s zomers meer warm water dan er nodig is. De nieuwste zonneboilers werken op zonnepanelen. Allereerst wordt het water op temperatuur gebracht. Als deze temperatuur is bereikt gaat de energie van het dak rechtstreeks naar de omvormer en wordt afgegeven aan het net of benut voor eigen gebruik. Een zeer efficiënt systeem met subsidiemogelijkheden. Recent heb ik het eerste systeem op zonnepanelen geplaatst.

 

H&D Advies: 0548-655840

 

 

 

 

 

Contact